Un gramo de cordura

Este blog es una buena excusa para investigar nuevas formas de entender la comunicación. El mundo se ha hecho glocal y, para no quedarse atrás, este blog quiere aportar un gramo de cordura y de sentido común hacia todo lo que se mueve en la Red.

Este bloc és una bona excusa per a esbrinar noves formes d'entendre la comunicació. El món s'ha fet glocal i, per no quedar-se enrrere, este bloc vol aportar un punt de cordura i trellat cap a tot el que es mou en la xarxa global.

lunes, 15 de marzo de 2010










Festes a la xarxa
Amb un mes de març prolífic en celebracions en el territori valencià és lógic que les festes hagen entrat a la xarxa social. La major part de pàgines que s’han creat al Facebook (FB) al caliu de l’aroma de la pòlvora o els clavells de les ofrenes a les respectives mares de Déu, han tingut una bona recua d’admiradors. Fins i tot els organitzadors de les festes, tot i que sempre he pensat que les festes no s’haurien de normativitzar tant perquè perden l’esperit més lliure, informal i espontani que poden tindre; han apostat per enviar missatges o sol·licitar opinions al voltant d’events festius que abans no passaven del comentari en el cercle d’amics.
En la gran conversa en la que s’ha convertit FB, conviuen múltiples i molt variades polèmiques al voltant de fets tans dispars com ara les corregudes bous, les falles, la magdalena de Castelló o d’altres que estan per vindre: moros i cristians, fogueres de Sant Joan,… Però també conviuen molts aficionats que han trobat al FB o a Twitter llocs on poder difundir els seus missatges, contar les “intimitats” de les festes o donar una versió més personal de com viu cadascú unes celebracions que, en el cas de València i Castelló, solen donar pas a una primavera cada volta més esperada per tots. També, com no, compartir les fotos o els vídeos que més agraden.
El grup RTVV ha fet enguany un esforç per acostar-se al món de les festes valencianes i ja són molts els seguidors de les pàgines de Falles i Magdalena al FB. I no tan sols pel nombre d’admiradors, sinò per l’interés i les interaccions que demostren en els seus comentaris. A més, enguany la pàgina web de RTVV ha penjat l’ofrena de flors a la Mare de Déu del Lledó , a Castelló, íntegrament i perquè es puga vore pels interesats els dies que faça falta. I, també per primera volta, la web del grup RTVV penjarà les vora 20 hores d’ofrena del món faller a la Mare de Déu dels Desemparats, a València, perquè estiguen disponibles per a tots aquells que no l’hagen pogut seguir en directe per Canal 9 o Punt 2. Els conviden perquè valoren i participen en esta festa social que ja està en marxa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario