Un gramo de cordura

Este blog es una buena excusa para investigar nuevas formas de entender la comunicación. El mundo se ha hecho glocal y, para no quedarse atrás, este blog quiere aportar un gramo de cordura y de sentido común hacia todo lo que se mueve en la Red.

Este bloc és una bona excusa per a esbrinar noves formes d'entendre la comunicació. El món s'ha fet glocal i, per no quedar-se enrrere, este bloc vol aportar un punt de cordura i trellat cap a tot el que es mou en la xarxa global.

jueves, 21 de junio de 2012


Websèries

No vaig a parlar de la crisi de la indústria audiovisual, ni de l'escassedat de mitjans, ni tampoc de la precarietat en la què molts dels nostres creadors estant treballant. Són assumptes tots ells tan obvis en els temps que corren que no paga la pena malgastar paraules. Hui m'agradaria més que ens dedicarem a ressaltar allò que funciona i que són com les receptes de molts creadors contra una situació que ja s'allarga massa temps. Estic parlant del concepte "websèrie" i, en concret, de les què es van presentar el dimecres a la nit a l'Institut Francès de València. Amb l'ajut de l'Institut Valencià de l'Audiovisual (IVAC) i el grup Ràdiotelevisió Valenciana (RTVV), han vist la llum cinc d'estos projectes. Entenem per websèrie aquella producció audiovisual concebuda per a ser emesa en exclusiva per Internet, amb la seua varietat de pantalles (ordinador, smartphone, tableta, videoconsola,...) i amb un llenguatge àgil, fresc que interpel·la prou l'espectador. Este camí, que j'a s'havia encetat amb tres produccions molt dignes i que recomane des d'ací (Les veus de la memòriaLágrimas de aire i Desenterrats) arriba ara a una nova fita. Les cinc noves produccions són: Kdamos?Dr. BocanegraLa Primera VegadaArchibald in València, i Contra el temps. Totes elles es poden vore i seguir en l'espai que RTVV els dedica a l'especial Rebombori. Vos invite a entrar, fer una ullada, donar-li una passejada audiovisual i quedar-se flipat amb el que han fet estos guionistes, creadors, càmeres i una llarga llista d'artistes, joves i no tan joves, que preferixen tirar endavant passe el que passe. El treball i la imaginació sempre han sigut un bon antídot contra la crisis i la falta de recursos que paralitza tantes iniciatives possibles. Des d'ací anime a tots els que tinguen idees i projectes a què no es desanimen, busquen subvencions, compartisquen el seu projecte amb altres ànimes inquietes i que tiren endavant. Per cert, l'IVAC ha anunciat que la següent convocatòria d'ajudes per a projectes transmèdia i crossmèdia, que és on s'enquadren estes iniciatives, ixirà el pròxim mes de setembre. El grup RTVV també estarà en eixa fita. Enhorabona a les cinc websèries que es van presentar anit i molta sort als que continuen per este camí!

No hay comentarios:

Publicar un comentario